Ad
Ad
Ad
Parkeren

Als parkeren gratis zou zijn

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vorige maand heeft in de Telegraaf een artikel gestaan over het afschaffen van betaald parkeren. In vele steden wordt het betaald parkeren afgeschaft omdat het niet werkt. De kosten voor onderhoud, beheer en toezicht zijn te hoog ten opzichte van de opbrengsten. Het directe gevolg daarvan is het terugkeren van bezoekers aan de binnenstad en het opbloeien van de middenstand.

In de Britse stad Cardigan is het parkeersysteem al tijden defect en de inwoners merken direct het positieve effect daarvan: de winkeliers en horeca zien de omzet stijgen en de levendigheid is teruggekeerd. Ook de Nederlandse steden waar betaald parkeren is afgeschaft zien hetzelfde positieve resultaat.

IJsselstein probeert met de koopzondagen publiek te trekken door het parkeren in de stad gratis te maken. Uitzondering is parkeren onder de grond. In de Parkeergarages moet betaald worden. Een onbegrijpelijke regeling, als de gemeente een autoluwe binnenstad als argument gebruikt om betaald parkeren te handhaven. Wij snappen er niets meer van.

Veel winkeliers in IJsselstein hebben het zwaar en kunnen met moeite het hoofd boven water houden.

Gratis parkeren heeft ook in Nijmegen en Winschoten aangetoond dat het bezoek aan deze steden aanzienlijk is toegenomen door gratis parkeren. De gemeenteraad van Steenwijk heeft ook besloten om het betaald parkeren af te schaffen. O.a. CDA en D66 van Steenwijk vinden het in het huidige economische klimaat niet verantwoord vast te houden aan betaald parkeren.

Als de gemeente IJsselstein wil dat we een bloeiende binnenstad hebben met florerende middenstand en horeca en interesse van binnen en buiten de stad voor onze rijke cultuur en historie dan zou vandaag nog het betaald parkeren afgeschaft moeten worden. Daarom hebben wij in juni al 5 mogelijkheden aangegeven om het parkeerbeleid te veranderen (zie ons eerdere bericht hierover). Deze opties worden doorgerekend door de ambtenaren zodat duidelijk wordt wat de financiële consequentie van iedere optie is. Het is nu (nog steeds) wachten op de uitkomsten van deze doorrekening.

U kunt geen reacties plaatsen.