Ad
Ad
Ad
Stadhuis

Deel stadhuis verhuurd.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sinds de samenwerking met de gemeente Montfoort is er met veel arbeidsplaatsen geschoven. Daardoor is uiteindelijk een hele verdieping van ons stadhuis leeggeraakt. De systemen in het stadhuis kunnen blijkbaar niet goed ingeregeld worden waardoor deze leegstaande eerste verdieping verlicht, verwarmd en in de zomer gekoeld wordt. Dit past absoluut niet in het duurzaamheidsprogramma, dat in 2015 is gestart. Wij voeren sinds januari 2015 al discussie om te bekijken of maatschappelijke instellingen als Pulse, Stichting Jeugd en Gezin, Politie, Provides hier een rol in kunnen spelen. Nu heeft de gemeente eindelijk huurders gevonden om de kostbare leegstand tegen te gaan. Vanaf september 2017 komt Provides het stadhuis bevolken. Daar zijn we als partij heel blij mee. Wij begrijpen niet dat dit zo lang heeft moeten duren.
Dit lost echter slechts een deel van het leegstand-probleem op. Van de totaal aanwezige ruimte van 6000 m2 staat ca 2500 m2 leeg, waarvan Provides 700m2 gaat betrekken. We zien graag meer organisaties met een maatschappelijke doelstelling in het stadhuis.Voor onze inwoners is er meer een centrale plek waar van alles gebeurt. Dit betekent ook besparing van (huur)kosten op andere locaties.
Wij zijn van mening dat niet iedere ambtenaar in IJsselstein een werkplek nodig heeft van 28 m2. Als we dit terugbrengen tot een meer gangbare norm van 14 m2 dan komt er bijna 2000 m2 extra ruimte beschikbaar voor verhuur.
Al jarenlang pleiten we ervoor om voor het personeel van minimaat 1 maatschappelijke regeling (regionale samenwerking) de huisvesting te mogen verzorgen in IJsselstein. Deze kan dan mooi die 2000 m2 opvullen.

U kunt geen reacties plaatsen.