Ad
Ad
Ad
Leden

Mark Foekema (1964)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Mark Foekema, 54 jaar oud, wonend in IJsselveld West, getrouwd, twee zonen van resp 14 en  20 jaar. In het dagelijks leven werkzaam in een management rol bij een internationaal IT bedrijf en daarnaast part time Wethouder.

De LDIJ is de enige lokale partij. De gemeenteraad heeft niets te vertellen over de thema’s die de landelijke partijen verdelen, zoals bijvoorbeeld inkomenspolitiek en immigratiebeleid. Het gaat in de gemeenteraad over kwesties die betrekking hebben op de leefomgeving van de mensen in IJsselstein en dat moeten alle dogma’s vanuit Den Haag geen rol spelen. De LDIJ verenigt mensen die gaan voor het beste voor IJsselstein, niet links en niet rechts.

De afgelopen jaren ben ik voorzitter geweest van de LDIJ. Daarnaast was ik namens de LDIJ commissielid in de gemeenteraad. Hier heb ik mij vooral beziggehouden met de leegstand in het stadhuis, het voornemen om ‘vorstelijke werkplekken’ te creëren en de financiële problemen met de samenwerking met Montfoort.

Sinds 7 juni 2018 ben ik als wethouder verantwoordelijk voor Financien, Parkeren, Bestuurlijke vernieuwing, Klantvriendelijkheid en Bedrijfsvoering. Nu wil ik mijn bijdrage leveren door ervoor te zorgen dat de ontbinding van de samenwerking met Montfoort snel en financieel voordelig uitpakt, zodat wij snel de mogelijkheid hebben dit geld te besteden aan zaken die echt van belang zijn in IJsselstein, te weten beter groenonderhoud, gratis parkeren en betaalbare woonruimte.

Ik wil dat de ambtenaren de inwoners helpen in plaats van tegenwerken. Dat betekent dat vergunningverlening soepel moet gaan; geen bureaucratisch gedrag maar altijd zo efficiënt mogelijk de zaken afhandelen. Geld moet niet besteed worden aan de ambtelijke organisatie, maar aan de zaken waar de inwoners echt wat aan hebben, zoals parkeren, groenonderhoud, zorg en woonruimte.

E-mailadres: mark@ldij.nl

 

U kunt geen reacties plaatsen.