Ad
Ad
Ad
UW Samenwerking

Nietszeggende antwoorden van college op vragen LDIJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Afgelopen vrijdag hebben wij antwoord ontvangen op de door ons op 15 november jl. gestelde vragen aan het College over de hoge kosten van UW samenwerking.
Deze antwoorden staan in de bijlage vermeld.

De conclusie is duidelijk:
– In plaats van gedegen antwoord te geven, worden we met een kluitje in het riet gestuurd. Nietszeggende antwoorden die niet getuigen van respect voor de leden van de Gemeenteraad en onze rol. Tevens worden 14 vragen onder elkaar gezet en met 1 antwoord afgedaan.
– Er wordt alleen gemeld dat in 2018 het verwachte voordeel kleiner zal zijn dan eerder aangenomen. Waar dit op gebaseerd is, is ons niet duidelijk.
– Er wordt niet vermeld dat in plaats van een besparing van EUR 500.000,– in 2017, er extra kosten zijn van EUR 576.000,–. In plaats van besparen in 2017, komen we dus EUR 76.000,– tekort!
– We zijn verontwaardigd dat we een halve dag voorafgaand aan de Begroting hiermee worden verrast. Als antwoord krijgen we dan dat dit beter is dan pas NA de begroting deze informatie geven! Natuurlijk willen we de informatie niet na de begrotings-vergadering, maar veel eerder!
– Inhoudelijk moet er voor 3 jaar lang per jaar EUR 576.000,– extra kosten worden uitgegeven voor IJsselstein. Wij hebben begrepen dat die voornamelijk(80%?) uit loonkosten bestaan. Dat is dus circa EUR 460.000,– per jaar aan loon! Daar kun je bijna 10 ambtenaren voor aannemen op fulltime-basis. Dat worden dus incidentele kosten genoemd!
– De kosten die moeten worden gemaakt zijn voor de digitalisatie van het archief, het verwerken van belastingmutaties en de decentralisaties (waarvan het laatste iets is dat al jaren bekend was). Daarvoor nemen we dus alleen al voor IJsselstein 10 extra fulltimers aan? En dit nieuws is nu pas bekend?

Wij gaan hiermee niet akkoord en verwachten dan allereerst juiste informatie (projectplan, budget etc.) te mogen ontvangen en antwoorden op onze vragen.
In plaats van nu eindelijk uitvoering te geven aan de besparingen van een organisatie die al bijna 3 jaar staat, worden we nu hiermee geconfronteerd.
De begrippen sober en doelmatig gelden blijkbaar niet meer!
Los daarvan willen wij exact weten welke informatie al eerder beschikbaar was en wat daarmee is gedaan.
Dit onderwerp komt in ieder geval in januari 2017 weer op de agenda en we houden u op de hoogte.

Beantwoording vragen LDIJ UW

U kunt geen reacties plaatsen.