Ad
Ad
Ad
UW Samenwerking

Nieuw Zakencollege

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

In slechts enkele dagen tijd is de LDIJ er, samen met de VVD, CDA en PvdA, in geslaagd een nieuw zakencollege samen te stellen. Hierbij is bewust gekozen voor mensen die :
a. geen uitgesproken mening hebben over de samenwerking met Montfoort;
b. sinds 2012 ( de start van de discussie over de samenwerking met Montfoort) niet actief geweest zijn in de IJsselsteinse politiek.
c. vakkundig zijn.
Politieke achtergrond speelt hierbij geen rol.

Dit college gaat geen nieuw beleid invoeren, maar is aangesteld om samen met de gemeenteraad te zoeken naar oplossingen voor de huidige problemen en de voortgang van een aantal belangrijke dossier te garanderen. Er zijn hierbij tussen de partijen geen afspraken gemaakt over de oplossingsrichtingen.

Het zaken college bestaat uit:

Drs. Inge Nieuwenhuizen
Na jarenlang diverse managementfuncties vooral in het hoger onderwijs te hebben bekleed, is Inge de afgelopen zeven jaar wethouder geweest in Voorschoten. Met voorkeur voor het openbaar bestuur op gemeenteniveau. Inge staat graag dichtbij mensen en heeft er veel plezier in met inwoners naar oplossingen toe te werken.
Inge is 52 jaar, moeder van 3 studerende kinderen en woont in Voorschoten. Zij zal zich met name richten op de portefeuille UW.

Mr. Peter Doesburg
Geboren en getogen in IJsselstein. Peter heeft als hoofd provinciaal financieel toezicht lokale overheden gewerkt en daarna als treasurer bij de Provincie Utrecht.
Peter is in de periode 2006-2010 Wethouder financiën in de gemeente IJsselstein geweest en heeft nog diverse bestuursfuncties.
Peter is 69 jaar, gehuwd, vader van 2 kinderen en opa. Peter zal zich met name richten op de portefeuille financiën.

Drs. Ad de Regt 
Is sinds 30 jaar actief als onder andere bestuurder, consultant, mediator, lobbyist en coach/trainer, met name bij gemeenten, zorg- en onderwijsorganisaties. Sinds 1997 verricht hij die werkzaamheden vanuit zijn eigen onderneming. Van 2014 tot september 2016 was hij wethouder Sociaal Domein en Financiën in de gemeente Oudewater. Als wethouder van IJsselstein zal hij in elk geval de portefeuille Sociaal Domein voor zijn rekening nemen. Ad is 59 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen.

De drie kandidaat wethouders worden op donderdag 5 oktober a.s. voorgedragen aan de raad.

U kunt geen reacties plaatsen.