Ad
Ad
Ad
Nieuws

Roba onderzoekt verhuismogelijkheden naar De Kroon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Op 16 oktober jl. heeft het bedrijf Roba in de Commissievergadering Ruimte aangegeven dat zij met een haalbaarheidsstudie bezig zijn. In deze studie zoeken zij uit of een verplaatsing van de Roba naar het nieuw te realiseren bedrijventerrein De Kroon (aan de rand van de A2) mogelijk is. Nadat dit onderzoek volledig is afgerond, wordt beoordeeld of de volgende stap kan worden gezet die ertoe kan leiden dat daadwerkelijk een verhuizing van Roba kan plaatsvinden.

De LDIJ heeft vorig jaar het college van B&W al geadviseerd een gesprek aan te gaan met de Roba omdat wij van mening zijn dat hun uitbreidingsplannen beter passen aan de rand van IJsselstein in plaats van daarbinnen. Veel inwoners ervaren tenslotte geluidsoverlast en het vele vrachtverkeer als hinderlijk.

We zijn als LDIJ blij dat Roba nu een haalbaarheidsstudie is gestart. We hopen dat mede op basis hiervan verhuizing uiteindelijk mogelijk wordt en er op hun locatie woningen in verschillende klassen kunnen worden gebouwd, iets waar in IJsselstein enorme behoefte aan is.

De Roba en onze gemeente zijn in gesprek over dit onderwerp. Zodra er meer nieuws is te melden, hoort u van ons.

U kunt geen reacties plaatsen.