Ad
Ad
Ad
Nieuws

LDIJ is blij met voortzetting Vreedzame Wijk

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr


De LDIJ is ontzettend blij met het aangenomen raadsvoorstel om het project Vreedzame Wijk voort te zetten. Dit sluit aan bij onze eerder ingediende motie Inclusief IJsselstein!

We zijn in gesprek gegaan met de coördinator van Vreedzame Wijk IJsselstein en vinden het heel goed dat zij met Buurtbemiddeling door professionals worden opgeleid. Het project is gestart op het Kameraplein, waar veel problemen zijn en de kinderen niet veilig buiten kunnen spelen. Daarna kan het project worden uitgezet in geheel IJsselstein.

Stichting Vreedzaam is een manier om te verbinden, samen te werken en te leren van elkaar. Op zoek naar het gezamenlijke doel: hoe zorgen we er samen voor om de kinderen goede, democratische inwoners te laten worden! Daar heb je niet alleen de kinderen, maar ook ouders, bewoners en partners voor nodig.

De kinderen zijn nog vol aan het oefenen / in training om met elkaar op een fijne manier te spelen en conflicten op te leren lossen, er zijn al diverse partners betrokken en nu zijn ook de ouders bijeen gekomen. Iedereen is enorm enthousiast om een wijk te creëren, waar iedereen zich veilig voelt.

U kunt geen reacties plaatsen.