Ad
Ad
Ad
Nieuws

LDIJ maakt zich zorgen om onze minima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gisteravond heeft het college tijdens de Commissievergadering Samenleving ons geïnformeerd over de voortgang van het afsluiten van een nieuwe zorgpolis voor minima. Zoals wij u eerder al hebben geïnformeerd, heeft Menzis het contract met betrekking tot de ziektekostenverzekering voor minima per 1 januari 2020 met onze gemeente opgezegd.

De LDIJ heeft tijdens de Commissievergadering van 12 september jl. haar zorgen geuit omtrent deze ontwikkeling. Het college heeft ons gisterenavond medegedeeld in gesprek te zijn met een ziektekostenverzekeraar om een nieuwe polis voor deze doelgroep af te sluiten met zo gunstig mogelijke voorwaarden.

LDIJ heeft inmiddels aangegeven, dat een aantal gemeenten een nieuwe polis met een ingangsdatum van 1 januari 2019 hebben afgesloten. Het is onze wens om te kiezen voor een kwalitatief goede zorgpolis die aansluit op de wensen en behoeften van de mensen die we hiermee helpen. Door gebruik te maken van het overgangsjaar 2019, kunnen we bepalen of de voorwaarden van deze nieuwe ziektekostenpolis ten minste gelijk blijven aan de oude polis van Menzis. Dat vinden wij enorm waardevol.

U kunt geen reacties plaatsen.