Ad
Ad
Ad
Nieuws

Reactie LDIJ op vertrek wethouder Anastasia van der Lugt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Anastasia van der Lugt heeft vandaag haar ontslag als wethouder van IJsselstein ingediend.
Gelet op datgene dat de afgelopen dagen is gebeurd omtrent het op afstand zetten van de activiteiten van het kinderdagverblijf, heeft Anastasia van der Lugt hiertoe doen besluiten.

De fractie van de LDIJ hecht er waarde aan dit door haar genomen besluit te respecteren, maar betreurt dat zij deze stap heeft moeten zetten.
Het is jammer, maar wel begrijpelijk dat Anastasia van der Lugt nu deze keuze heeft gemaakt om zich privé op de verdere afwikkeling te kunnen richten zodat dit niet wordt verward met haar wethouderschap.

Sinds 7 juni jl. zijn de LDIJ en de VVD elkaars coalitie-partners. Wij benadrukken de goede samenwerking en het prima functioneren van Anastasia van der Lugt als wethouder van onze stad.
Ook in de periode daarvoor, direct na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, hebben wij met haar in de rol als onderhandelaar goede gesprekken gevoerd.
Mede op basis daarvan en de forse winst die beide partijen boekten, hebben wij gezamenlijk een coalitie in elkaar gezet waaruit het nieuwe College is voortgekomen.

Wij bedanken Anastasia van der Lugt voor haar enorme inzet voor onze stad en de tijd die zij hierin heeft geïnvesteerd.

LDIJ-fractie
Ronald Koehorst

U kunt geen reacties plaatsen.