Ad
Ad
Ad
Nieuws

LDIJ zet zich in voor een inclusieve samenleving

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Wij vinden een inclusieve samenleving enorm belangrijk, zodat iedereen kan meedoen en kunnen zijn wie je bent. Helaas ervaren veel mensen dat ze buiten de samenleving vallen en niet zichzelf durven zijn, dat geldt voor verschillende doelgroepen, waaronder de LHBTI+.

Daarom waren wij met 4 raadsleden aanwezig bij een van de Dialoogtafels van de manifestatie Gendervrij bij MIJ. Tijdens deze dialoogtafel met Simon Timmerman (voorzitter van COC midden Nederland), hebben we het gehad over wat de gemeente kan betekenen voor LHBTI+. Het gaat met name over het creëren van een veilige samenleving, dat kunnen we bereiken door met elkaar in gesprek te gaan, bewustwording creëren en stimuleren van activiteiten.

De LDIJ is van mening dat er meerdere doelgroepen zijn die aandacht verdienen, waarvan elke doelgroep een andere behoefte heeft. Wij vinden inclusiviteit dusdanig belangrijk dat we hier ruim de tijd voor willen nemen, zodat iedere vorm van discriminatie kan worden aangepakt.

Wij zullen met andere partijen in gesprek gaan tijdens de commissievergaderingen samenleving.

Houd onze Facebookpagina en site ldij.nl in de gaten, wanneer we inclusieve samenleving in de meepraatsessie bespreken, bent u van harte welkom.

U kunt geen reacties plaatsen.